Kolesarstvo - ZAVOD KATURN

Odjava
Meni
Pojdi na vsebino
Ideje za izlet s kolesom
Idrijske Krnice – Oblakov Vrh
Iz Spodnje Idrije se odpravimo proti Kanomlji in kmalu nas smerokaz Idrijske Krnice usmeri desno v strm vzpon (12%).  Vzpenjajoča cesta nas po 6km pripelje do razpotja. Levo Idrijske Krnice, desno Masore. Nadaljujemo levo in se po razgibani cesti peljemo skozi  idilične Idrijske Krnice, razgled pa se nam razprostira vse od Trnovskega gozda do Julijskih alp. Sledi spust mimo kmetije pri Kendu, nato pa nas nekaj metrov naprej ponovno pričaka razpotje. Tu nadaljujemo levo na makadamsko cesto in nadaljujemo naravnost. Cesta je lepa, razgibana. Čez nekaj kilometrov pridemo na Stan, kjer se desno odcepi cesta v Šebrelje, mi pa nadaljujemo naravnost. Cesta se počasi začne spuščati vse do Oblakovega vrha. Tu se cesta razcepi in nam ponuja več možnosti. Skrajno desno lahko nadaljujemo proti Trebuši, levo v hrib nas makadamska cesta vodi na Vojsko, skrajno levo pa asfaltna cesta po dolini Kanomljice v Spodnjo Idrijo.
Razdalja: 30km
Višinska razlika: 935m
MTB
Oblakov Vrh – Vojsko – Kanomlja
Iz Spodnje Idrije se odpravimo po Kanomlji vse do Oblakovega Vrha. Tu zavijemo levo na makadamsko cesto, ki nas po približno 5 kilometrih pripelje do pašnika in razpotja, kjer lahko nadaljujemo
levo; tu nas bo pot pripeljala preko Vojščice, kjer je Partizansko pokopališče, malo prej pa odcep na razgleden vrh Hudournik (1148),
desno; tu nas bo pot peljala mimo kmetije Gačnik, nedaleč od kmetije pa si lahko ogledamo še Brdarjev slap.
Obe poti nas pripeljeta v center vasi Vojsko, čez Vojščico nas čaka le malenkost več vzpona. Ko pa prispemo v center Vojskega, pot nadaljujemo mimo CŠOD in smučišča Školj proti Kanomlji. Cesta se začne počasi spuščati vse do Doma ribičev v Kanomlji, kjer se ponovno priključimo na glavno cesto skozi Kanomljo in zavijemo desno proti Spodnji Idriji.
Razdalja: 42km
Višinska razlika: 1107m
MTB
Kanomeljske klavže
Iz Spodnje Idrije se odpravimo proti Kanomlji in po približno 5km pridemo do odcepa. Tu zavijemo levo mimo Doma ribičev in se vzpenjamo po cesti do naslednjega razpotja. Cesta nas desno vodi proti Vojskem, mi pa zavijemo levo na makadamsko in nadaljujemo mimo kmetije skoti gozd. Po nekaj ovinkih in vzpenjajočih ovinkih pridemo ponovno do razpotja. Tu zavijemo levo mimo rampe in nadaljujemo še slaba 2 km vzpona po bolj tehnično zahtevni cesti vse do Kanomeljskih Klavž.
Razdalja:9km
Nazaj na vsebino