Prireditve - ZAVOD KATURN

Odjava
Meni
Pojdi na vsebino

Večer narodno zabavne glasbe v Spodnji Idriji

Kdaj: 22.12.2019 ob 18:00
Organizator: KS Spodnja Idrija

Zavod Katurn Spodnja Idrija je v sodelovanju z izvajalci narodno zabavne glasbe v mesecu decembru natančneje 22.12.2019 v Spodnji Idriji organiziral že šesti »Večer narodno zabavne glasbe v Spodnji Idriji«.  
Tako kot v preteklih letih smo tudi letos k sodelovanju povabili več ansamblov, ki izvajajo narodno zabavno glasbo. Na prireditvi so poleg kvinteta, ki ga vodi domači harmonikaš Jernej Štremfelj nastopili še: Ansambel Javor; Ansambel Zupan; Ansambel Prava stvar, Ansambel bratov Cankar in pevski sekstet Odoica. Prireditev pa je povezoval Franc Pestotnik - podokničar.

Več slik si lahko ogledte tukaj

  

Veliki šmaren ali Prfarski dnevi Spodnji Idriji 2019
     
Kdaj: 14.08.2019 - 14.08.2019 ob 07:00
Organizator: KS Spodnja IdrijaNajvečji tradicionalni praznik v Spodnji Idriji je veliki Šmaren, ki se  ga je v zadnjih letih oprijelo tudi ime Prfarski dnevi. Glavno  prizorišče dogajanja je cerkev Marije na Skalci, kjer poteka slovesna sveta maša. Poleg maše se na ta dan dogajajo še številni drugi dogodki. Vsako leto  potekajo različni športni dogodki (turnir v odbojki, košarki,  balinanju..), taborniki in gasilci pripravijo igre za najmlajše, članice Turističnega društva Fara spletejo venčke in pripravljajo štruklje,  tekom dneva se vrstijo številni koncerti, razstave, večer pa je namenjen  zabavi ob živi glasbi.

 
Nazaj na vsebino